Een tijdje geleden kreeg ik in de Healthbox Erica zilver deodorant. Yess, dacht ik! Uitproberen! Hij rook opzich wel lekker, niet zo zoet dat je tanden er van uit vallen, zoals bij de meeste deodorants. Toch ben ik er niet tevreden over.

De verpakking

De verpakking is clean. Niet heel spannend. Een witte fles waar je niet doorheen kan kijken, en redelijk standaard letters. De ingrediënten staan achterop, daar kom ik later op terug. Volgens de verpakking is de geur “lente fris”, iets waar ik me best in kan vinden. Het is een roller deodorant, dat ben ik niet gewend maar vind ik best prettig.

In het gebruik is hij enorm zuinig, doordat het een roller is. Er komt genoeg product vanaf. Nou ruik ik niet heel erg vind ik zelf, maar ik merkte dat ik halverwege de dag toch wel weer opnieuw deodorant onder moest doen. Ook voelt het plakkeriger ofzo, alsof ik wel meer zweet maar minder ruik.

Na een enkele maanden gebruiken voelt het nogsteeds alsof hij helemaal vol zit, maar er is iets veranderd. De geur is anders. Ik denk dat er te weinig conserveermiddelen in zitten om de 12 maanden die op de verpakking staat, te garanderen. Hij ruikt nu naar zweet met bloemen, haha! Heel vies. Ik gebruik hem ook niet meer, ik vind het super zonde maar heb hem weggegooid.

De houdbaarheid is dus echt geen 12 maanden. Meer een maand of 3. Ik ben weer overgegaan op deodorant uit een spuitfles, omdat ik geen deodorant met zweetlucht onder wil doen haha. Erica is wel dierproefvrij natuurlijk. Hier kan je meer producten van Erica vinden.

Zou jij de deodorant kopen?