contouren

Verwacht niet al te spectaculaire beelden bij de titel van deze blog. Ik laat je zien wat voor een kluns in contouren en make up ik werkelijk ben. Het eindresultaat is dramatisch.

Makeup Revolution contour palette

contouren

Ik kreeg voor mijn verjaardag een contour palette van een vriendin. Ik had er specifiek om gevraagd omdat ze er zo laaiend enthousiast over was. Ze vertelde dat zij hem zelf ook altijd gebruikte en omdat ze er altijd perfect uitziet, dacht ik dat ik dat ook kon. Ik durfde het een hele tijd niet aan, maar laatst zette ik de stap. Gewoon, omdat ik er de tijd voor had en omdat ik de moed uit mijn tenen gevonden had.

Ik besloot alles vast te leggen. Of nouja, bijna alles. Ik wou de afbeelding delen die ik gebruikt heb, maar vanwege auteursrechten mag dat helaas niet. Daarom probeer ik bij onderstaande foto te omschrijven wat ik heb gedaan. Langs mijn haarlijn en kaaklijn heb ik een donkere kleur aangebracht, net als vlak onder mijn jukbeenderen. Daarbij heb ik op mijn voorhoofd, kin en bij mijn cupidoboog een highlighter aangebracht, evenals op mijn jukbeenderen.

contouren

Ik begon met een primer, een laagje bb cream en concealer onder mijn ogen. Een goede basis is het halve werk, dacht ik. Verkeerd gedacht. Kom ik later op terug.

contouren

De eerste veeg op mijn gezicht was precies dat. Een veeg. Veel te veel, en veel te laag.

contouren

Op de andere helft van mijn gezicht ging het prima, ik bouwde de kleur voorzichtig op en het leek zelfs ergens op. Nogsteeds een bruine streep, wellicht wat lichter. Maar het leek nogsteeds niet op de natuurlijke schaduw in mijn gezicht. Ik besloot mijn rechterkant opnieuw te doen. En ik deed gelijk ook maar alles. Dus langs mijn haarlijn en kaaklijn. Ik voegde ook de highlighter toe.

contouren

Dat lijkt er meer op, vind je niet?

Neuscontour

contouren
contouren

Ik deed ook nog een poging om mijn neus te contouren met de hulp van dit filmpje. Dit is het resultaat. Mooie streepjes bij mijn ogen, die ik niet verder kon blenden dan dit. Voortaan iets minder hard drukken met de kwast haha!

contouren

En als laatste, blijkbaar contour ik mijn ogen al jaren. Als ik me uitgebreid opmaak, gebruik ik altijd een highlighter potlood in mijn ooghoeken om mijn oogopslag groter te maken. Het werkt, maar het blijkt dus ook een contour techniek te zijn. Die nail ik dan weer wel.

contouren

Dit is het eindresultaat! Ik moet echt nog veel oefenen en mijn gezicht wat beter leren kennen, maar de basis is er. Dat is natuurlijk primer, bb-cream en concealer. De rest komt later.

Hoe was jouw eerste contour ervaring?