Olympus

De meeste foto’s die je hier op de blog ziet maak ik met mijn Olympus OM-D E-M10. Een fantastisch goeie camera! Samen met een setje uitgebreide lenzen kon ik prima foto’s maken zoals ik dat wou. Maar na een tijdje liep ik toch tegen een paar beperkingen aan en besloot een nieuwe camera te kopen.

Olympus camera

Ik wou graag binnen het merk en dezelfde sensorgrootte blijven omdat er dan geen nieuwe lenzen hoefden te komen. Dat was belangrijk, want een nieuwe camera is duur, en nieuwe lenzen zouden die prijs alleen maar nog verder omhoog brengen. Niet iets waar ik echt heel veel zin in had, haha!

Olympus

De website van Olympus vertelde me dat de Olympus OM-D E-M10 MIII de nieuwste versie was in de lijn die ik had. Twee generaties verder, maar de recensies waren kritisch. Het zou een downgrade zijn op de OM-D E-M10 MII en dat was natuurlijk niet mijn bedoeling. Daarom koos ik voor de Olympus OM-D E-M5 MII. Een klasse hoger, zo’n honderd meer verschillende instellingen en mogelijkheden. Vooral het kantelbare én draaibare scherm zorgde ervoor dat ik spontaan verliefd werd.

Olympus

Vlak na mijn antibioticakuur gingen mijn vriend en ik op pad. Ik voelde me nog heel slap maar moest en zou de camera uittesten in de winkel, haha! Uiteindelijk de camera gereserveerd, want ik wou hem graag in de zilverkleurige body. Nadat zo’n beetje alles mis was gegaan wat mis kon gaan, had ik hem uiteindelijk toch in mijn handen.

Blij

En wat ben ik er blij mee! Olympus weet mijn verwachtingen te overtreffen met alles. Van de HDR functie tot het scherm tot alle extra functies. Ik heb nog niet veel tijd gehad om er mee te spelen, maar ben wel al even buiten geweest. Hij lijkt me naadloos aan te voelen en voelt zo goed in de hand. Sommige mensen houden niet van systeemcamera’s vanwege het kleine formaat, maar voor mijn minihandjes is hij perfect.

Olympus

Volgende maand ga ik starten met een fotografiecursus bij het Fotografie Instituut. Zo kan ik nog meer uit mijn camera halen, en mijn basiskennis uitbreiden. Terwijl ik dit schreef raakte ik alweer helemaal afgeleid, haha! Naar nieuwe lenzen en mogelijkheden kijken is zo leuk!

Vind jij foto’s maken ook leuk? En vind je het lastig om zo een nieuwe camera uit te zoeken, of ben je er net zo snel mee als ik?