Terschelling

We zijn alweer ruim een week thuis, maar wat missen we het! Zoals ieder jaar zijn we naar Terschelling gegaan, maar dit jaar met de hele familie van mijn vriend. Het weer was spannend tot op het laatste moment, maar gelukkig hebben we maar twee dagen echt regen gehad. Ik vertel je in dit artikel alles over wat we hebben gedaan, en ik laat mijn vakantiefoto’s zien.

Vakantiefoto’s

Zoals je misschien weet, heb ik een tijdje geleden een nieuwe lens gekocht. Deze heb ik tijdens het Pinksterweekend al uitgeprobeerd op Terschelling, maar nu had ik wat meer tijd om foto’s te maken.

thuis

Deze foto heb je toen ik terugkwam van vakantie ook al gezien, maar ik wil er toch iets meer over zeggen. Ik vind deze foto heel geslaagd, vanwege de vage achtergrond en het bloemetje dat scherp afsteekt. Hij lijkt er haast uit te springen.

Er groeiden een paar steenplantjes op een overkapping naast het huisje, die zich natuurlijk mooi leenden voor wat macro foto’s! Het is enorm lastig om zo’n plantje vast te leggen met zo’n lens, omdat sommige bladen scherp worden, en andere vervagen. Ik heb maar één foto gemaakt waar ik een beetje tevreden over was.

Het doel voor de vakantie was eerst een libelle vastleggen, haha! Dit is gelukt! Ik heb een mooie macro foto kunnen maken. Vooral de details op de vleugels zijn heel scherp geworden.

Het roodborstje was het volgende doel. Terwijl we buiten zaten te kletsen kwamen ze soms het hoekje om zeilen, om wat van de grond te pikken en dan snel weer weg te gaan. Het heeft een tijdje geduurd, maar uiteindelijk maakte ik deze foto. Ik vind het heel bijzonder hoe het licht lijkt te breken op het roodborstje. Het vogeltje zelf geeft de hele foto ineens een hele herfstige sfeer. I like!

Vakantie

We hebben heel veel gewandeld. De Koegelwieck is een enorm groot natuurgebied wat tegenover ons huisje lag. Bijna iedere avond hebben we wel een wandeling gemaakt. Soms door het bos, en heel veel door de heide en over de duinen. Er stonden een paar geitjes vlakbij het fietspad, deze hebben we bijna iedere avond gevoerd, zo schattig!

Aan beweging kwamen we niks tekort, we zijn een keer naar de Boschplaat gefietst. De Boschplaat is een groot natuurgebied dat zo ongeveer het halve eiland beslaat. Ik was er nog nooit geweest, vriend heeft het me laten zien. Ik was zo onder de indruk van het uitzicht! Helaas heb ik er geen foto van gemaakt. Ik heb tijdens onze momenten samen zo veel mogelijk mijn camera thuis gelaten, om de momenten samen helemaal in me op te kunnen nemen.

We zijn twee keer de braderie over geweest, een keer in West en een keer in Midsland. Er waren ongeveer dezelfde kraampjes, helaas. In West heb ik wel een enorm lekkere Belgische wafel gegeten. Hij was lekkerder dan de Belgische wafel die ik twee jaar geleden in België at, haha!

Daarnaast deed ik nog een héle mooie aankoop. Ik wou al heel lang een paar cowboylaarzen hebben. Ik luister vooral naar country muziek, en vind de Amerikaanse cowboy cultuur een dream life. Hard werken op een boerderij in de brandende zon en ‘s avonds feestjes op de veranda. In Midsland vond ik eindelijk de perfecte laarzen! Ik kocht een donkerder paar, en laat je binnenkort zien hoe ik deze wil gaan dragen.

We hebben ook heel veel tijd met zijn allen doorgebracht. Vooral ‘s avonds werd er vaak een vuurkorf aangestoken, naar sterren gekeken, bier gedronken en vooral heel veel gezelligheid gecreëerd. Het was een enorm geslaagde vakantie!

Zeehondentocht

Als laatst hebben we een superleuke zeehondentocht gedaan. Mijn vriend en ik hebben dit tijdens onze allereerste vakantie samen al eens gedaan, en dit jaar ging zijn familie ook mee. Er waren zeehondjes zo ver het oog reikte, en natuurlijk was het een uitdaging om ze vast te leggen op de gevoelige plaat.

Ze zijn zo schattig! Vooral als ze zwemmen snap je waarom ze zeehondjes heten. Ze schrokken een beetje van de boot en zwommen het water weer in. Er werd heel veel verteld over de levenscyclus van een zeehond. Het was dus ook nog heel leerzaam. Twijfel je om eens mee te gaan met een zeehondentocht? Gewoon doen, echt! Ze hebben een enorm hoge aaibaarheidsfactor.

Er waren vooral veel kleine zeehondjes, ook nog van dit jaar. Ik wil ze gewoon platknuffelen, zo schattig zijn ze!

We gaan volgend jaar zeker weer op vakantie naar Terschelling. Terschelling gaat nooit vervelen. In het buitenland wil je vooral zoveel mogelijk doen, zien, ontdekken. En ik heb op Terschelling het gevoel dat niks moet, maar alles mag. Het voelt als een home away from home.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?