droom

Al jaren droom ik over mijn eigen kippen. Sinds vorige week donderdag is die droom eindelijk uitgekomen! Al heel lang wou ik ze, ik kwam een advertentie tegen en het was liefde op het eerste gezicht.

Kippen

Ik heb zo’n anderhalf jaar lang een kippenpagina op Facebook gevolgd, om goed voorbereid te zijn. Af en toe stelde ik eens een vraag. Hoe zit het bijvoorbeeld met werk, ruimte, enzovoort? Zoveel mensen, zoveel meningen.

Maar er kwam een stelletje voorbij dat een huisje zocht. Ik stuurde ze naar mijn vriend, en dezelfde dag maakte ik nog een afspraak om naar ze te komen kijken. De eerste ontmoeting was heel bijzonder. Ik kreeg het ene kipje in mijn handen, voelde haar lijfje, haar veertjes, zag haar oogjes, en toen… Toen vloog de vonk over. Ik was verliefd op deze mini dinosaurusjes!

droom

Ze zagen er goed gezond uit. We gingen die vrijdag op vakantie, daarom spraken we af om de kippenren te bouwen na thuiskomst. Op die manier kon ik nog een paar weken nadenken, uitdenken en natuurlijk vooral overdenken.

Vijf dagen lang hebben we enorm hard gewerkt om de kippenren en het hok af te krijgen. Vorige week donderdagavond was het dan eindelijk zo ver. De kippenren was klaar, het was tijd om de dames te halen!

Zo sloeg ook de onzekerheid toe. Krijgen ze wel het goede voer? Gaan ze zich niet vervelen? Moet ik niet nog wat extra’s doen? Wat ben ik vergeten?! De dames maakte een enorme herrie bij aankomst, maar gingen gelukkig snel het hok in om te slapen.

droom

Geertje is het kipje met de grote kuif. Ze is duidelijk het alfa kipje, want ze pikt Eefje, het kipje met de kleine kuif, iedere keer. Dit heet de pikorde. Omdat er maar twee kipjes zijn, staat Geertje bovenaan de pikorde en Eefje onderaan. Geertje haar naam heeft mijn vriend bedacht, omdat ze wel wat weg heeft van Geert Wilders, haha! En Eefje is bedacht door Annemae van byannemae.nl. Een super aardig meisje die ook nog eens heel leuk kan schrijven. Dankjewel voor de mooie naam van mijn mooie kipje, Annemae!

Het gaat nu goed en ze zijn al aardig gewend aan onze katten. De katten ook aan hen, gelukkig. Ik voel me helemaal compleet met onze nieuwe kipjes.

Welke huisdieren heb jij?