droomhuis

Vorige keer vertelde ik je al over de spa’s en sauna’s in mijn droomhuis. Vandaag vertel ik je iets meer over de badkamer! Een badkamer moet een rustgevende, maar praktische ruimte zijn vind ik. Ik laat je zien hoe ik mijn badkamer zou inrichten als ik de vrije hand hierin zou krijgen.

Lekker groot

Ik vind een grote badkamer met heel veel ruimte om je heen heel mooi! Zo heb je geen claustrofobisch, gehaast gevoel in bad of onder de douche. Een grote ruimte dus. Met een mooi bad centraal. Zoals de foto hierboven! Ook het model van het bad vind ik zoveel luxe uitstralen. Het hout in de foto vind ik dan weer niet zo mooi. Een bad is echt een must, zeker in ons volgende huis! Als ik weer eens aan het spieken ben op Funda, klik ik alle huizen met badkamer zonder bad gelijk weg haha.

badkamer

De kleuren in deze foto vind ik het mooist. Mooi hemelsblauw met wit en grijs. Deze kleuren heb ik al heel lang in mijn hoofd voor de badkamer. Ik weet toevallig dat mijn vriend dit ook heel mooi vindt, gelukkig maar haha! Het gevaarlijke aan deze combinatie is wel dat het grijs niet te licht, maar ook zeker niet te donker moet.

badkamer

Ooh, ik wil zo’n fijne stortdouche met hypermoderne UV lampen erin. Om een beetje bruin te worden, en het is heerlijke lichttherapie in de wintermaanden. Ik wil geen douche in het bad, dat vind ik onpraktisch. De douche komt in de linkerhoek naast het bad.

Daarnaast vind ik een brede wasbak voor twee personen met een hele brede spiegel heel mooi. Kunnen we eindelijk samen tandenpoetsen! Natuurlijk moet er ruimte zijn om al onze spulletjes te stallen, dit zou het beste in een mooi, grijs kastje onder de wastafels kunnen. Ik vind het mooier als de kraan aan de kastjes gehecht is, dan dat hij uit de muur komt. Dit laatste schijnt nogal hip te zijn, maar ik vind het wat koud en industrieƫl. De ronde wastafelkommetjes vind ik ook echt het einde!

badkamer

Als laatste moet er nog decoratie in de badkamer komen. Ik hou enorm van orchideƫn, deze bloemen zijn in alle soorten en maten te verkrijgen! Het moeten er niet teveel worden, twee of drie zal het geheel helemaal afmaken denk ik.

En het toilet? Dat komt net naast de deur. Lekker praktisch.

Hoe zou jij je droombadkamer inrichten?