vier

Precies vier jaar geleden kwamen mijn vriend en ik elkaar tegen in de kroeg. Nu, vier jaar later, kan ik me die avond nog prima herinneren. Op de alcoholwaas na dan, haha! Mijn vriend is de belangrijkste persoon in mijn leven, en ik ga je uitleggen waarom.

Ik ben geen lieverdje.

Lief lachen kan ik wel. Maar ik heb een lastig verleden, waardoor wantrouwen een groot deel van mijn gevoel belastte. Mijn vriend weet dat, wist dat. En ging daar met engelengeduld mee om. Tuurlijk waren er momenten dat we tegenover elkaar zaten met onze handen in ons haar. Maar aan het einde van de dag van de dag wil ik niks liever dan in zijn armen zijn. En dat is het allerbelangrijkste.vier

En in de jaren ben ik rustiger geworden, door hem. Van een typisch meisje dat ieder verkeerd woord vastgreep om daar een discussie over te voeren, naar een meisje dat los kan laten en haar schouders op kan halen. Ja, het kan. En ja, daar heb ik heel lang over gedaan. Maar uiteindelijk koos ik het geluk boven mijn zorgen, mijn “wat als” en mijn doemscenario’s. En het was mijn beste beslissing ooit.

Het is zo fijn.

Als hij naar me lacht voel ik nog steeds de vlinders in mijn buik. Op een verjaardag zitten we vaak apart, maar vaak kijkt hij dan even mijn kant op en lacht naar me. Op die momenten voel ik me echt een verliefde tiener haha. Zo lief. Hij kust me waar andere mensen bij zijn, houdt mijn hand vast, raakt me even aan. Dan voel ik me zo speciaal. Hij maakt me zo gelukkig!

En ja, het voelt soms nog een beetje eng om mijn hart zo bij iemand anders neer te leggen. Maar ik kan er simpelweg niks aan doen. Waar hij is, ben ik thuis. Bij hem voel ik me compleet, zeker van mezelf en vooral heel rustig.

Hij staat achter alles wat ik doe en probeert me te helpen waar hij kan. En als hij een keuze van mij in twijfel trekt, brengt hij dat heel voorzichtig. Maar ik voel me altijd gesteund. Hij denkt met me mee en zet door als ik zelf allang de handdoek in de ring heb gegooid. Zonder hem had je bijvoorbeeld nooit mijn artikelen kunnen lezen. Hij steunt me in mijn blog en helpt me met de technische kant. vier

Hij nam me in ons eerste jaar samen al mee op vakantie. Ik was maar twee keer eerder in mijn leven echt óp vakantie geweest. Het was daarom extra bijzonder dat hij mij, dit simpele, maar smoorverliefde meisje meenam op vakantie. Hij huurde een huisje op Terschelling en het was magisch. Hij nam me mee koffiedrinken, uit eten en we fietsten in die week net zoveel als in een heel jaar. In de avond speelden we spelletjes en beschermde hij me tegen spinnen, haha!

Mijn vriend heeft me niet veranderd, maar hij haalt het beste in mijn persoonlijkheid naar boven. Ik hou van hem, maar ik heb ook geleerd van mezelf te houden. En dat is het grootste cadeau dat hij me ooit heeft kunnen geven. Lieverd, als je dit leest: dankjewel voor alles! Ik hou van je, met heel mijn hart en ziel. Dankjewel dat je al vier jaar met mij door hebt gebracht!