Nog even en dan komt de zomervakantie eraan, of misschien heb je net examens gedaan, en heb je al vakantie? Ik val zelf altijd een beetje in een zwart gat tijdens vakanties. Veel vriendinnen heb ik niet om mee af te spreken en mijn vriend moet gewoon werken. Gelukkig kan ik mijzelf heel goed vermaken. Daarom heb ik vandaag vijf tips voor als je even niks te doen hebt!

  20160619_2253051. Lees een boek

Oke, het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar een boek lezen kan echt super ontspannend zijn. Even geen prikkels van je telefoon, maar gewoon de rust van zwarte letters op papier. Lekker buiten in het zonnetje met een kan water of een Radler, heerlijk! Heb je geen geld om boeken te kopen, en geen abonnement op de bibliotheek? Vraag dan aan iemand die wel een abonnement heeft op de bieb of je een keer mee mag en een boek op zijn/haar abonnement mag lenen. Ook kan je kijken voor tweedehands boeken. Boekhandels hebben ook vaak uitverkoop of boeken voor een klein prijsje.

 

2. Speel een spelletje

Sticht een gezin met The Sims, kom er achter hoe leuk het kan zijn om zombies neer te knallen, verover 12087793_10206927048328711_6178637752994353956_ode wereld of verlies jezelf in een fantasy wereld. Gamen is ontzettend leuk! Of het nou Patience of de nieuwste Tomb Raider is, met een spelletjes dood je de tijd.

3. Probeer eens een DIY.

Op Pinterest en andere blogs zijn zo ontzettend veel leuke DIY’s te vinden! Ik als non-creatieveling sta iedere keer verbaasd van wat de meiden op het internet allemaal creëren. Dit hoeft absoluut niet duur te zijn! Probeer bijvoorbeeld deze theelichthoudertjes voor buiten, deze supervette vazen  of, voor de gevorderde creatieveling, bloemen in glas.

4. Maak een wandeling.

20160510_130809Waar je ook woont, meestal ga je gehaast door je stad of dorp op weg naar school, je werk of een afspraak. Vaak gaat je eigen omgeving dan helemaal aan je voorbij. Ik vind het persoonlijk heerlijk om een wandeling te maken in het park, of gewoon in een gedeelte van de stad wat onbekend voor mij is. En het is ook nog eens retegoed voor je om te lopen!

5. Meld je aan bij een vereniging

Ben je toch niet zo’n einzelgänger als ik? Meld je dan aan voor een vereniging die bij je past. Probeer bijvoorbeeld een bootcamp, yogaclub, spelletjesvereniging, zeilcursus, of iets anders. Kijk ook eens bij een vereniging waar je je niet zo snel bij aan zou melden. De eerste keer is vaak gratis, en misschien is het wel super leuk en gezellig! Is dat het niet? Geen probleem, je zit nergens aan vast en hoeft nooit meer terug te komen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen om te doen in je vrije tijd! Heb je nog meer tips? Laat ze dan achter in de comments, vind ik leuk.