layout

Vorige week schreef ik een blog over de aankomende veranderingen op de blog. Als het goed is zie je dat ik de eerste verandering door heb gevoerd! Het is zo spannend om met een nieuw WordPress thema te werken, omdat ieder thema anders werkt.

De layout is anders.

Heel anders ook hé? Ik vind deze layout veel meer passen bij mijn artikelen en bij wat mijn blog uit moet stralen. Het is netjes, overzichtelijk, maar toch een beetje speels. Ik kan spelen met de foto’s en met hoe de homepage er uit ziet. Zo is de eerste post die je ziet een uitgelichte post. Ieder nieuw artikel zal een uitgelichte post worden, dan hoef je die nooit meer over het hoofd te zien.

Niet alleen voor, maar ook achter de schermen is er veel veranderd. Zo heb ik er enorm veel opties bij gekregen! Een uitgelicht artikel instellen bovenaan de pagina, maar ook in het midden van de pagina zijn allemaal extra opties. Ik heb er heel lang over gedaan om dit een beetje onder de knie te krijgen, en uiteindelijk maar een handleiding geschreven over hoe dit allemaal werkt haha!

Ook op de mobiele pagina is alles veranderd.

Het geheel ziet er veel strakker uit, het lettertype is mooier en alles werkt naar tevredenheid. In het vorige thema zaten een paar foutjes, ook op de mobiele website. Statistieken geven aan dat de website veel meer bezocht wordt via mobiele telefoons dan computers. Daarom is een mooie mobiele website ook heel belangrijk.

pa171541

Het was wel heel erg liefde op het eerste gezicht bij dit thema. Ik heb een paar mensen gevraagd wat ze van dit thema vinden, ook in vergelijking met andere thema’s waar toch wel wat twijfels over waren bij mij. Iedereen koos voor dit thema, en mede dankzij die mensen zien jullie nu deze layout! Een dikke knuffel voor iedereen die heeft geholpen, in het speciaal mijn lieve vriend. Zonder hem was er nooit een website geweest en ik ben hem heel erg dankbaar voor alles wat hij voor mij en mijn website doet. Hij is een topper van de bovenste plank!

Wat vind je van de nieuwe layout?