Geven kan een hele grote impact op je hebben, dat heb ik laatst ervaren en die ervaring heeft me zo geraakt! Daarom wil ik dit graag met je delen. Ik zit al een tijdje bij een Facebookpagina waar hardlopers hun ei kwijt kunnen. Of het nou een vraag, personal record of een evenement is, het kan allemaal.

Dit artikel gaat over mijn roze Asics, nog geen 500 km op gelopen. Ik kocht deze zomer andere schoenen, omdat er in mijn Asics geen techniek tegen overpronatie zat, iets dat ik wel bleek te hebben. Overpronatie betekent dat je teveel op de binnenkant van je voet loopt.P7040287

Terug naar mijn Asics, die ergens stof lagen te verzamelen. Er was iemand die een oproep had geplaatst, ze was op zoek naar goedkope hardloopkleding. Ze kreeg veel tips, maar iedereen zei dat ze juist niet moest bezuinigen op goeie schoenen. Helaas had ze niet de goeie maat.

Wat moest er dan met mijn schoenen gebeuren? Ik besloot zelf een oproep te plaatsen op de Facebookpagina. In deze oproep schreef ik dat de schoenen gratis waren, zelfs de verzendkosten zouden voor mijn rekening zijn, zolang ze terecht kwamen bij iemand die zelf geen geld had voor nieuwe hardloopschoenen.

Na een tijdje reageerde er een dame die vertelde dat ze in de schuldsanering zat. Dit zou voor haar een uitkomst zijn. Ze was de eerste die reageerde. Ze vertelde me een verhaal waar ik stil van werd. Ze heeft een zwaar verleden en leeft door te lopen. Ik was haar zo dankbaar! Dankbaar dat ze dit met me deelde, dankbaar dat ik haar mocht helpen. Zij kreeg de schoenen.

20160527_200540

Het was zo’n nieuwe ervaring voor mij. Ze vertelde me dat ik haar leven een stukje makkelijker heb gemaakt. Dat mijn oproepje zo’n grote impact kon hebben op mijn eigen leven, en op die van iemand anders, had ik nooit gedacht. Ik hoop dit nog veel vaker mee te mogen maken!

Ik voelde me helemaal niet groot, of stoer, of beter dan iemand anders. Maar ik voelde me juist veel kleiner, vol bewondering voor deze dame. Maar bovenal was er diep, diep respect voor haar. Ik hoop dat ze nog heel lang van haar schoenen mag genieten!

Heb jij wel eens iets weggegeven waar anderen zo gelukkig mee waren, dat je je even overdonderd voelde? Ik zou het super vinden als je jouw ervaring met mij deelt!