matt

Vorig weekend was het 1+1 gratis op alle make up bij het Kruidvat! Hier heb ik uiteraard gebruik van gemaakt en in dit artikel laat ik je twee lipsticks zien die ik heb gekocht tijdens de actie. Van de rest komen zeker nog reviews online.

De lipsticks

Catrice Velvet Matt Lip Cream. Een hele mond vol haha! Het woordje matt trok me gelijk aan. Ik hou zo van matte lipstick! Nog meer dan van gewone cream lipsticks. Ik kocht er twee, een donkere en een lichte kleur. Op die manier kan ik een beter beeld geven van hoe de lipsticks gepigmenteerd zijn.

Matt dus. Ik had verwacht dat de Lip Cream op zou drogen, maar het woordje “cream” had natuurlijk al moeten betekenen dat ze dat niet doen. En ik bleef maar wachten, en wachten en wachten haha! Geen droge lipstick. Wel heel verzorgend.

De verpakking

De verpakking is niet zo bijzonder, het flesje is matte en je kan de lipstick er doorheen zien. Het laat wel duidelijk zien om wat voor product het gaat, maar zodra je de barcode sticker er af haalt kan je geen naam meer vinden. Dat is jammer, want nu moet ik iedere keer op de website van het Kruidvat de lipstick weer opzoeken.

Verder heeft de lipstick een sponsapplicator die meebuigt tijdens het aanbrengen. Dit vind ik heel prettig werken! Hij is dus een beetje flexibel en vormt zich naar je lippen. Normaal gesproken besteed ik niet zoveel aandacht aan de applicator, maar dit was echt iets dat me opviel, en ik vond het wel het vermelden waard.

Er gaat 3,4 ml in de verpakking, het zijn dus kleine lipsticks. Ze kosten €3,59 per stuk. Ik kocht de 030 Hazel-Rose Royce en de 040 Plumming Bird.

Hazel-Rose Royce

Om deze lipstick kocht ik ze beide, eigenlijk. Ik vond het zo’n mooi nude kleurtje! Ik had verwacht dat hij helemaal zou dekken en matte op zou drogen. Helaas helaas, het bleek een soort lipgloss te zijn. Maar hij kleurt wel enorm mooi! Hij is niet zo gepigmenteerd dat hij je natuurlijke kleur niet meer laat zien, maar hij lijkt het wat te accentueren. Ik ben zo’n fan van deze lipcream! Oh man, deze ga ik echt heel vaak dragen. PS: sorry voor de rode vlekken in mijn gezicht, mijn eczeem vlamde zo enorm op dat ik echt geen foundation op kon.

matt

Plumming Bird

Bij plum denk je berry en bij berry denk je herfst. Toch? Think again! Ook deze kleur dekt niet helemaal, maar legt een mooi laagje over je eigen lipkleur. Hij wordt een mooie fuchsia tint met een beetje een blauwe ondertoon. I love it! Ook deze ga ik vast veel dragen.

Ook al zijn ze beide niet matte, ik vind ze toch heel mooi. Voor op vakantie of als ik eens een dagje weg ga kunnen ze beide heel goed. Een etentje of een terrasje overleven ze helaas niet, dan draag ik toch liever matte lipstick.

Wat vind jij van de Catrice Velvet Matt Lip Cream kleurtjes? Zou je ze zelf ook kopen?