Vorige maand kocht ik dit Catrice Luxury Nudes in 06 Magical Nude in de uitverkoop! Met zijn prachtige nude kleur en speelse, knalroze shimmers was dit een match made in heaven. De shimmers zijn echt alleen in een bepaald licht te zien, zo mooi!

Gisteren besloot ik het lakje eindelijk eens uit te proberen. Ik vijlde mijn nagels, en gebruikte Essence 2 in 1 Base & Topcoat als basis. Dit droogde heel erg snel waardoor de eerste laag Magical Nude er eindelijk op kon. De eerste laag ging soepel en droogde ook vrij snel op beide handen. De tweede laag ging ook goed, ik was zo verbaasd! Zo goed is nagels lakken me echt nog nooit gelukt.

p9151311

Maar toen kwamen de problemen. Ik had te vroeg gejuichd. In het flesje zag ik al luchtbelletjes. Ik vond het al zo vreemd, het was voor het eerst dat zoiets me opviel. De topcoat ging moeizaam, blijkbaar was de nagellak wel droog genoeg om niet meer vloeibaar te zijn, maar nog niet zó droog dat ik er een topcoat overheen kon doen. Met als gevolg dat mijn nagellak uit liep. Ik probeerde het nog zo voorzichtig, maar het mocht niet meer baten.

In mijn hoofd werkt het zo: de basecoat was supersnel droog, die basecoat is dezelfde nagellak als de topcoat. Dus dan zal de topcoat ook wel snel droog zijn. Toch? Ja, nee, fout dus. Ik graaide een waterijsje uit de vriezer en voelde mijn nagellak overal aan vast plakken. Mijn linkerhand is helemaal uitgesmeerd! Het is echt niet mooi meer, terwijl er wel een half uur zat tussen lakken en pakken, om het maar even kort te houden.

En dat is niet het enige. Nu, om tien over acht ‘s avonds, is de lak gewoon nog steeds niet droog. Ik kan nogsteeds mijn vingerafdrukken erin zetten. Ook is er niks te zien van de mooie, subtiele shimmers die in het potje wel aanwezig waren. Na een tijdje keek ik nog eens, en tot mijn verbazing zag ik ineens bubbels. Bubbels! Hieronder een foto van de nagel die nog het minst beschadigd is…

p9161316

Het lijkt alsof ik echt enorm dikke lagen heb gebruikt, maar dat is niet zo. Alleen de tweede laag heb ik iets dikker opgedaan dan normaal. Let alsjeblieft niet op mijn uitgedroogde nagelriemen. Helaas moet ik heel vaak mijn handen wassen op de opleiding, en dan krijg je dit. Handcrème heeft geen zin met de temperaturen van afgelopen week, dan zweet ik alles er net zo hard weer uit.

Bubbels, niet sneldrogend, maar wel een mooie kleur. Ik zou dit lakje niet aanraden aan iemand anders. Helaas, het was te mooi om waar te zijn. Heb ik dan toch iets verkeerd gedaan of heb je tips voor me? Laat het me vooral weten in de comments.