weinig

Ik hou van eten. Nee, maar echt. Ik kan zo genieten van een heerlijke maaltijd. Ook snoep, koekjes, en chips zijn niet veilig in mijn huis. Hoe, in vredesnaam, kon ik dan te weinig eten?

Afvallen

Ik wou weer gezond gaan eten, en zo mijn zomervetjes kwijtraken. Vriend raadde me aan om daar pas mee te beginnen als we verhuisd waren, maar eigenwijs als ik ben ging dat advies natuurlijk direct tegen de wind in. Nee hoor, kan ik zo ook wel!

weinig

De ontbijtjes en het avondeten uit The Green Happiness zouden mijn basis worden. De lunch niet, die zou ik zelf wel maken. Door mijn inspiratieloosheid eindigde ik vaak met sla, komkommer en een zakje gesneden groente. Gevolg: honger. Ik ging óf snoepen, óf mijn honger uitzitten.

Ineens voelde ik me heel erg licht in mijn hoofd worden op mijn werk. Mijn hartslag ging zo ongeveer richting de 150 en het was allemaal niet oké. Toen mijn collega een opmerking maakte over flauwvallen, ging er ineens een helder licht branden. Eet ik nou echt zo weinig? Mijn calorieënteller staat al maanden op 0, oftewel ik hou niks meer bij. Het duurde even voor ik me had bedacht waar mijn maaltijden uit bestonden. En dat was eigenlijk maar heel weinig.

Nou hoef ik al niet heel veel te eten om over mijn calorieëntax te komen, maar volgens mij ging ik echt wel richting crash dieet. Dat ik dat nu pas door had! Wow. Terwijl mijn doel juist is om zo gezond mogelijk te leven. En natuurlijk hoort daar ook een vol bord en een vol gevoel bij.

En nu?

weinig

Nu ga ik me vooral focussen op wat goed voelt. Ik ga weer goed eten. Geen saaie salades, maar vooruit plannen en na de boodschappen gelijk maken. Je hebt tenslotte maar één lijf! Ik denk echt dat een stevige lunch me gaat helpen bij een gezondere levensstijl. Pinterest staat gelukkig bomvol met lekkere recepten en er zijn genoeg vega(n) foodbloggers om lekkere recepten van te proberen. Voor mij niet meer te weinig voedsel!

En dat afvallen? Dat komt wel na de verhuizing.