Aqua Zoo

Wij gaan eens in het jaar naar Aqua Zoo, het ligt heerlijk dichtbij en we zijn gek op diertjes kijken. Vorig jaar ging ik gewapend met mijn camera, om je te laten zien hoe mooi het daar is. Een dagje Aqua Zoo is ook een heel fijn dagje uit in de lente.

Tussen de dieren

In Aqua Zoo loop je eigenlijk tussen de dieren. De meeste dieren zitten niet in kooien, maar hebben een mooi groot verblijf om in rond te lopen. Dit is vaak afgezet met water of touwen. De verblijven zijn mooi groot en de interactie tussen de dieren en de bezoekers is heel bijzonder. Misschien zelfs wel uniek!

De maki’s hebben een mooi verblijf waar je tussendoor kan lopen. Er staan een paar machines waar je snoepjes uit kan halen, om die aan de maki’s te geven, zo leuk! De maki’s pakken die met hun kleine vingertjes uit je handen, zo leuk om mee te maken.

Aqua Zoo

Niet alleen de maki’s, ook de wasbeertjes hebben het ondertussen aardig in de smiezen. Als je voor ze komt staan, gaan ze op hun achterste pootjes staan om zo een snoepje te bietsen. Zijn ze niet heel schattig?

Ook de kangoeroes zijn zo leuk! Zij hebben ook een verblijf waar je tussen de dieren door kan lopen. Er zijn wallabi’s, middelgrote en grote kangoeroes, en ze zijn het allemaal waard om even te bekijken, zowel van dichtbij als ver weg. Alhoewel van dichtbij misschien niet zo’n enorm goed idee is haha.

Aqua Zoo

Naast al deze dieren zijn er ook heel veel vogels. Misschien niet zo interessant zou je denken, maar de dwergflamingo is van dichtbij echt super mooi, en de pelikaan is heel bijzonder om naar te kijken, met zijn grote snavel en zijn nog veel grotere vleugels! Ik had zelf nog nooit een ooievaar van dichtbij gezien, en in Aqua Zoo was dat mogelijk. Kijk hoe lief deze twee voor elkaar zijn. Dit is trouwens geen baby aankondiging hoor, haha! Maar hij zou zomaar op een geboortekaartje kunnen, vind je niet?

Aqua Zoo

Pinguïns

Aqua Zoo

Ook kan je tussen de pinguïns door lopen, zo schattig! Ze waggelen wat, zwemmen wat en voedertijd is altijd een groot feest. Het stinkt er wel een beetje naar vis,  maar dat heb je vast wel over voor deze waggelende schatjes.

Aqua Zoo

Aqua Zoo begon, ooit heel lang geleden, als het Otterpark. Natuurlijk zijn er nog steeds otters! Ze zijn één bonk energie, en té schattig om naar te kijken. Ze spelen met elkaar, zijn super nieuwsgierig en het zijn echte clowns. Hele aparte diertjes.

Aqua Zoo

En, mijn favoriet voor het laatst, de rode panda. Dit zeer schattige diertje slaapt heel hoog in de bomen, en het is echt zoeken! Ze zijn heel rood en vloeken enorm met het groene bladerdek, maar toch zijn ze moeilijk te spotten. Ze zijn met zijn tweetjes, maar ze liggen bijna nooit bij elkaar. Het zijn net katjes, vind je niet? Zo lief opgekruld met die dikke pluimstaart. En dat ze hun balans bewaren op zo’n takje vind ik echt heel knap.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dieren te vinden in Aqua Zoo! Lijkt het je leuk om te gaan, of ben je er wel eens geweest?