Een tijdje geleden kwam ik een webshop tegen waar ik spontaan hebberig van werd. Het gaat om de webshop van Denise Roobol. Zij maakt tassen van een alternatieve stof dan leer, maar haast niet van echt te onderscheiden. Ik zocht nog meer alternatieven voor leer en laat die vandaag aan je zien!

Denise Roobol

Ik kwam Denise Roobol toevallig een tijd geleden tegen. Haar ontwerpen zijn zo verschillend, maar allemaal ontzettend tijdloos! Ik vind haar producten zoveel luxe uitstralen, en tegelijkertijd kunnen ze heel casual gestyled worden.

*Deze afbeelding is eigendom van Deniseroobol.com

Denise Roobol maakt vegan leren tassen. Whut? Ja, echt! Mijn favoriete tas van haar kan je hierboven zien. Het is de plain work bag en ik vind hem zo mooi. Hij is overal mee te stijlen, van chic tot casual of zakelijk. Ook is hij lekker groot waardoor mijn lunch er makkelijk in past. Als ik nog eens de loterij win, zou ik het wel weten haha! leer

*Deze afbeelding is eigendom van Deniseroobol.com

Deze portemonnee vind ik prachtig. De cremekleur is lekker basic, daar hou ik van. Alle honderdvijfentwintig pasjes van je bankpas tot Kruidvatvoordeelkaart passen hier in. Hij is misschien iets groot, maar hee, met zo’n grote tas moet dat geen probleem zijn toch?

Niet alleen Denise Roobol maakt mooie, vegan alternatieven voor leer. Ook Alexandra K maakt prachtige tassen en accessoires! Mocht je nog niet uitgeshopt zijn? Neem dan eens een kijkje bij Eco Vegan Shoes. Oh, en vergeet ook zeker You’re So Vegan niet. Zeg maar doei tegen je vakantiegeld!

macro

Maar waarom vegan?

Al deze merken maken geen gebruik van een huid dat behoort aan een ander levend wezen. Die wetenschap maakt me zo blij! Ik geef liever €20,- meer uit aan een topje dat vegan is, dan aan een topje waarvan ik niet weet waar het vandaan komt. Dat vind ik belangrijk. Niet alleen voor de dieren, maar ook voor de mensen.

En de prijs?

Oordeel zelf, zou ik zeggen. Ik denk dat je bij bijvoorbeeld Denise Roobol net zoveel geld kwijt bent voor een tas die je hele leven mee gaat, dan voor een echt leren tas. Of zelfs meerdere tassen die maar 2 jaar meegaan. Natuurlijk is het een grote uitgave in één keer, maar vergeet niet dat je er een product van ongekend goeie kwaliteit voor terugkrijgt. Toegegeven: sommige vrouwen krijgen nare zenuwtrekjes van het idee om nooit meer een nieuwe tas te kopen. Maar een vegan tas is dan natuurlijk de allerbeste optie!

Zou jij een vegan tas kopen, of vegan schoenen? Laat het me weten in de comments!