ziek

Mijn blog is en blijft een plek van positiviteit. Maar soms is het leven niet altijd positief, en daar is het afgelopen jaar een bewijs van. Er zullen geen verdere artikelen hierover online komen, misschien nog wel eentje over een eventueel vervolgonderzoek. Ik hoop zo voor je dat je jezelf niet in mijn verhaal herkent, want dat gun ik echt niemand. Ziek zijn is absoluut niet fijn!

Voordat we naar Ierland gingen werd ik ineens heel erg ziek. Drie dagen lang lag ik met koortsrillingen en misselijkheid op bed. Ik dacht dat het spanning was, want op weg naar Schiphol was het over. Ook in Ierland had ik nergens last van. Na Ierland voelde ik me ook oké, tot de Kerstvakantie.

ziek

In de Kerstvakantie werd ik weer heel ziek. Rillerig, moe, kortademig, duizelig, en weer die misselijkheid. Ik kon niks anders dan op bed liggen en wachten tot ik óf ziek werd, óf mijn misselijkheid weg zou gaan.

Maar dat ging het niet

De dokter liet wat bloedtests doen, daar kwam niks uit. Hij raadde me aan om wat meer te gaan sporten om zo stress te verminderen. Maar probeer maar eens te sporten als het voelt alsof je op het punt staat om buikgriep te krijgen haha! Ik bleef aanmodderen, doorwerken, doorleren, en het ging niet beter. Ook niet slechter, maar veel slechter kon het ook niet. Vooral na het avondeten voelde ik me heel ziek.

En zo lag ik avonden achtereen op bed, te misselijk om te bewegen. In de zomer ging het even iets beter, maar daarna ging het al snel bergafwaarts. Ik liet me testen, en er werden hoge antilichamen tegen gluten gevonden. Maar zodra ik stopte met gluten eten, verloor ik gewicht. En snel ook.

ziek

Binnen vier weken was ik vier kilo kwijt. Ik testte me opnieuw op Helicobacter pylori en ja hoor, hartstikke positief! Helicobacter is een bacterie die maagzweren veroorzaakt. Ik kon diezelfde week nog aan een antibiotica kuur beginnen. Maar daar ging ik me alleen maar slechter van voelen. Eten ging niet en met traplopen had ik al de grootste moeite. Gelukkig had ik Paddy die me iedere dag gezelschap hield.

We zijn nu een week verder, en nog eens twee kilo minder. Ik moet nog een aantal weken maagbeschermers slikken en dan kijken of de bacterie uit mijn maag is. Hopelijk ben ik gewoon lekker gezond straks! Vanavond ga ik kijken of sporten weer gaat lukken, dat zou echt een ultiem geluksmomentje zijn.

Dit is ook de reden waarom ik soms wat minder publiceer. Want naast het ziek zijn heb ik vorig jaar wel mijn school afgemaakt en ben ik aan mijn baan begonnen. Hopelijk heb je daar alle begrip voor!