Wil je graag gezonder leven, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Het internet staat vol met eetschema’s, uitrekenen van macro’s en nog meer dingen waar we al bij afhaken als de pagina geladen is. Ik geef vandaag vijf tips  voor een gezondere levensstijl die iedereen toe kan passen.

1. Drink voldoende water

Het klinkt zo voor de hand liggend, maar de meeste mensen drinken echt te weinig. Water is nodig om je lichaam te reinigen, je temperatuur te regelen en je huid gezond en stevig te houden. Water zit overal in je lichaam, en transporteert afvalstoffen. Zorg er voor dat je minimaal 1,5 liter water per dag drinkt. Hier tel je dus niet je frisdrankjes bij op. Begin ook de dag met twee glazen water, je zult zien dat je je gelijk fitter voelt!

20160502_1317182. Gebruik een app

Oke, heel eerlijk hoor. Ik hou mijn macro’s niet bij. Iedere dag alles invullen in zo’n app, nee dank je. Geen tijd en vooral geen zin! Maar eens in de maand hou ik eens een random dag bij, gewoon om te zien of het nog goed gaat. Met een app kan je bijvoorbeeld zien of je teveel vetten of koolhydraten binnen krijgt, maar ook van welk product dat dan komt. Daar kan je weer op inspelen

3. Vervang vette producten

Hou je van volle yoghurt? Neem dan eens halfvolle of zelfs magere yoghurt. Persoonlijk ben ik gek op soya yoghurt omdat het niet zo zuur is, maar het voelt wel vol aan. Vervang ook bijvoorbeeld je gehakt voor biefstuk, of je shoarma voor kipshoarma. Ik eet zelf zo veel mogelijk veganistisch, maar snap wel dat niet iedereen dat wilt of dat misschien zelfs niet kan.

4. Eet puur

Puur hoeft echt niet duur of ingewikkeld te betekenen. Neem bijvoorbeeld dit recept van Annemieke. www.eethetbeter.nl is echt een hele fijne site voor recepten zonder pakjes en zakjes! En zó veel lekkerder. Vorig jaar maakte ik dit recept en het is me nogsteeds bij gebleven, dat zegt wel heel veel. Het fijne aan puur eten is dat je zelf weet wat je in je eten, en dus ook in je lichaam stopt.20160606_202509

5. Eet wat je lekker vindt

Een gezondere levensstijl is niet vol te houden als je de hele dag op komkommer moet kauwen, terwijl je dat niet eens lust. Vervang de komkommer voor een appel, en de meeste mensen zijn een stuk blijer! Of, mijn persoonlijke favoriet, dip je komkommer eens in de humus. Zo’n smaakverschil en alsnog retegezond. Beloon jezelf ook afentoe, laat geen taart staan op een verjaardag maar geniet er van maar pak de draad daarna gewoon weer op.

Deze tips zijn voor iedereen wel toepasbaar denk ik! Heb jij nog tips voor een gezondere levensstijl? Ik zou het heel leuk vinden als je ze deelt in de comments!